Wilco van Maanen

Wilco van Maanen

Profielfoto van Wilco van Maanen

Senior data scientist
Docent data science

Bekijk de andere docenten

Wim Lubbers

Bas Beekmans

“Life is and will ever remain an equation incapable of solution, but it contains certain known factors” 

Wilco van Maanen studeerde Technische Informatica aan de TU Eindhoven met een master Computer Science and Engineering. Deze studie heeft een brede achtergrond gegeven. Na zijn studie ging Wilco aan de slag als software engineer bij TomTom. Hij werkte binnen verschillende Agile projectteams. Zijn passie lag altijd op gebied van AI en Big Data. Na een korte zoektocht belandde hij bij DIKW. 

Na het volgen van de CDSP opleiding van de DIKW Academy heeft hij zich verder ontwikkeld en is hij nu onder andere actief als docent bij de AI Bootcamp, een cursus die hij zelf heeft ontwikkeld.

 

Wilco is pragmatisch, resultaatgericht, flexibel en zoekt altijd naar toekomstbestendige oplossingen. De toegevoegde waarde van Wilco is zijn kritische blik en duidelijke communiceert met opdrachtgevers en waar nodig het team. 

Het is voor hem belangrijk dat een gekozen oplossing breed wordt gedragen binnen de organisatie. Hiermee zijn oplossingen toekomstbestendig en brengt hij de klant en/of het team hiermee naar het volgende niveau. 

Eenvoudige oplossingen voor complexe problemen hebben daarom ook de voorkeur.

 

Wilco werkte al voor verschillende klanten op het snijvlak van data science en data engineering. Hij werkt onder andere voor De Persgroep, Unilever, Securitas, Exsell, ECT Hutchison Ports, TVM, Alfam, Van Lanschot en BetCoach. De combinatie van software/data engineering en data science skills geeft hem een unieke blik om de best practices van data engineering toe te passen binnen projectteams van data scientists.

 

De wereld verandert snel en dat geldt ook voor de wereld van data science en data engineering. Het beschikbaar maken van data wordt steeds belangrijker. Met de ruime kennis en expertise van Wilco zorgt hij ervoor dat de klant altijd de beste oplossing krijgt.