Binck Bank

Certified Data Science Proffesional training voor het hele BI-team (2011)

Voor het BI-team van Binck Bank hebben wij in 2011 een 12 daagse in-company training data science gegeven.

Deze training werd als zeer succesvol ervaren. Een interessant feitje is dat de initiator bij Binck Bank bij aanvang twijfelde of ze de hele groep (van 12 mensen) op deze training zou sturen of alleen haar drie top analisten. Ze besloot het eerste te doen en de hele afdeling mee te nemen op dit data gedreven pad van data science.

Na de training vond ze dit een hele goede beslissing, met name het feit dat de data warehouse en BI specialisten nu beter begrepen met welke vragen en uitdagingen haar analisten zaten werd als zeer waardevol ervaren.

Dus ook hier geldt dat een in-company training heel succesvol kan zijn juist omdat je uit je dagelijkse praktijk komt en met je collega’s en vakspecialisten samen de mogelijkheid hebt een aantal zaken te onderzoeken waar je eigenlijk niet aan toe komt in de hectiek van alledag.

Tijdens de opdracht voor de cursus bleek de combinatie van data engineers en data scientists zeer effectief en daarmee werden de opdrachten eigenlijk ook gelijk de businesscase voor de gehele opleiding! De opdrachtgever was zeer verrast door de directe toepasbaarheid van de eindopdrachten in de praktijk.

Bij navraag bleek dat de opdrachten ook nadat de opleiding was afgerond binnen de organisatie op verschillende plaatsen is gedeeld en dat een aantal van de opdrachten intern doorontwikkeld is tot werkende toepassingen voor de bank. Dit is de kracht van een in-company opleiding met een groep specialisten die weet te presteren en het geleerde in de praktijk te brengen. 

De kracht van de opleidingen van DIKW Academy zit hem in de combinatie van leren en doen. Door de praktijkgerichte aanpak kun je direct aan de slag en onder begeleiding van een door de wol geverfde data scientist van DIKW zijn de opdrachten direct waardevolle data producten voor je organisatie.

Binck Bank

Hugo Koopmans studeerde aan de MTS, de HTS en volgde de studie Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij rondde de studie af, maar na 10 jaar werktuigbouwkunde bleek er nog een ander domein dat minstens zo interessant was, dat van de kunstmatige intelligentie. Zijn passie lag ergens anders.   Hugo is nieuwsgierig, creatief en houdt zich bezig met de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), algoritmes, (Baysiaanse) statistiek en het verwerken van natuurlijke taal in een semantische kennis graaf. Voor klanten is Hugo iemand die breed kan adviseren maar vooral dingen doet. Hij is pas tevreden als het aantoonbaar is dat een data gedreven toepassing waarde creëert voor de klant  n de klant dus echt verder helpt.  Hugo is de initiatiefnemer en de drijvende kracht achter de DIKW Academy. Hier ligt ook een groot deel van zijn passie. Het opleiden van data scientists en data engineers is waar hij goed in is en waar hij ook zijn didactische vaardigheden kan gebruiken. Referentiemodellen, zoals het  Analytical Capability Maturity Model (ACMM) ontwikkelde hij zelf op basis van het werk van Thomas Davenport. Hugo wil met zijn werk ook de wereld een beetje beter maken. HIj is dan ook al jaren verbonden aan Sensing Clues, een organisatie die in zich inzet om wildlife te beschermen. Daarvoor worden innovatieve apps ontwikkeld met de techniek van AI. Een voorbeeld is de SERVAL geluidsensor. In dit whitepaper wordt uitgelegd wat het is en hoe dit werkt.   De wereld verandert snel, maar dat maakt het werk van Hugo alleen maar uitdagender. Hij is steeds bezig met het vinden van nieuwe vormen en toepassingen van data om de klanten van DIKW nog betere oplossingen te bieden. Voor deze ‘nerd’ is geen dag hetzelfde.