EY data analytics team

Esther van Laarhoven-Smits | Senior Manager | Advisory Services
De veranderingen gaan binnen Data Analytics vakgebied gaan steeds sneller. Waar voorheen de focus vooral lag op Descriptive Analytics en BI, winnen nu gebieden zoals Predictive Analytics, Prescriptieve Analytics en Big Data steeds meer terrein. Door de nieuwe uitdagingen in dit dynamische vakgebied is het noodzakelijk om te blijven leren over nieuwe technieken en oplossingen. Om die reden ben ik begonnen met de CDSP (Certified Data Science Professional) opleiding. 
 
De training heeft mij geboden waar ik naar op zoek was met een goede mix van o.a. achtergronden, statistiek en programmeren. Daarnaast was de manier van lesgeven ook gevarieerd door de combinatie van echt les krijgen, opdrachten, thuisstudie en een eigen casus die uitgewerkt en gepresenteerd moest worden. Voor vijf deelnemers vanuit EY is de training in-company verzorgd wat erg veel flexibiliteit leverde m.b.t. de onderwerpen en opleidings- & examendagen. De opleiding was geschikt voor verschillende niveaus en was leerzaam van Adviseur tot aan Senior Manager.
 
Een achtergrond met data, niet te ver weggezakte statistiek en ervaring met programmeren helpt zeker bij deze opleiding. Anders is het pittig en moet er voldoende tijd worden besteed aan de thuisstudie. 
Ik zou de trainers Hugo Koopmans en Luc Taal hierbij graag nogmaals willen bedanken voor het delen van hun kennis met resultaat dat alle vijf deelnemers het certificaat behaald hebben. 
De docenten hebben in de CDSP opleiding theorie en praktijk op boeiende manier bij elkaar gebracht. Ik heb de opleiding met veel plezier en enthousiasme gevolgd! 

Natuurlijk zijn we trots en tevreden met de quote van Ester hierboven! Ook wij hebben veel geleerd van de samenwerking met EY en hebben de feedback verwerkt waarmee onze opleidingen ook weer verder groeien in bruikbaarheid en kwaliteit.

Ook in deze in-company training is een van de opdrachten uitgewerkt in overleg met een klant van EY wat resulteerde in een projectvoorstel dat bij die klant werd getoetst en geïmplementeerd! 

De opdracht komt er in het kort op neer dat door het periodiek vastleggen van project voortgang van grote complexe projecten het mogelijk bleek een programma portfolio van tientallen projecten bij een grote opdrachtgever te rangschikken naar de kans op budgetoverschrijdingen. Door de ranking en risico-score mee te nemen in het project audit proces kon er eerder worden ingegrepen bij projecten waarvan het algoritme aangaf dat daar een verhoogde overrun werd voorspeld.  Dat is de kracht van in-company opleidingen van DIKW Academy. 

EY data analytics team

Hugo Koopmans studeerde aan de MTS, de HTS en volgde de studie Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij rondde de studie af, maar na 10 jaar werktuigbouwkunde bleek er nog een ander domein dat minstens zo interessant was, dat van de kunstmatige intelligentie. Zijn passie lag ergens anders.   Hugo is nieuwsgierig, creatief en houdt zich bezig met de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), algoritmes, (Baysiaanse) statistiek en het verwerken van natuurlijke taal in een semantische kennis graaf. Voor klanten is Hugo iemand die breed kan adviseren maar vooral dingen doet. Hij is pas tevreden als het aantoonbaar is dat een data gedreven toepassing waarde creëert voor de klant  n de klant dus echt verder helpt.  Hugo is de initiatiefnemer en de drijvende kracht achter de DIKW Academy. Hier ligt ook een groot deel van zijn passie. Het opleiden van data scientists en data engineers is waar hij goed in is en waar hij ook zijn didactische vaardigheden kan gebruiken. Referentiemodellen, zoals het  Analytical Capability Maturity Model (ACMM) ontwikkelde hij zelf op basis van het werk van Thomas Davenport. Hugo wil met zijn werk ook de wereld een beetje beter maken. HIj is dan ook al jaren verbonden aan Sensing Clues, een organisatie die in zich inzet om wildlife te beschermen. Daarvoor worden innovatieve apps ontwikkeld met de techniek van AI. Een voorbeeld is de SERVAL geluidsensor. In dit whitepaper wordt uitgelegd wat het is en hoe dit werkt.   De wereld verandert snel, maar dat maakt het werk van Hugo alleen maar uitdagender. Hij is steeds bezig met het vinden van nieuwe vormen en toepassingen van data om de klanten van DIKW nog betere oplossingen te bieden. Voor deze ‘nerd’ is geen dag hetzelfde.