Logo earnst and young In Company training data

Ernst and Young

EY Data analytics team

“ De veranderingen gaan binnen Data Analytics vakgebied gaan steeds sneller. Waar voorheen de focus vooral lag op Descriptive Analytics en BI, winnen nu gebieden zoals Predictive Analytics, Prescriptieve Analytics en Big Data steeds meer terrein. Door de nieuwe uitdagingen in dit dynamische vakgebied is het noodzakelijk om te blijven leren over nieuwe technieken en oplossingen. Om die reden ben ik begonnen met de CDSP (Certified Data Science Professional) opleiding. 

 

De training heeft mij geboden waar ik naar op zoek was met een goede mix van o.a. achtergronden, statistiek en programmeren. Daarnaast was de manier van lesgeven ook gevarieerd door de combinatie van echt leskrijgen, opdrachten, thuisstudie en een eigen casus die uitgewerkt en gepresenteerd moest worden. Voor vijf deelnemers vanuit EY is de training in-company verzorgd wat erg veel flexibiliteit leverde m.b.t. de onderwerpen en opleidings- & examendagen. De opleiding was geschikt voor verschillende niveaus en was leerzaam van Adviseur tot aan Senior Manager.

 

Een achtergrond met data, niet te ver weggezakte statistiek en ervaring met programmeren helpt zeker bij deze opleiding. Anders is het pittig en moet er voldoende tijd worden besteed aan de thuisstudie. 

Ik zou de trainers Hugo Koopmans en Luc Taal hierbij graag nogmaals willen bedanken voor het delen van hun kennis met resultaat dat alle vijf deelnemers het certificaat behaald hebben. 

De docenten hebben in de CDSP opleiding theorie en praktijk op boeiende manier bij elkaar gebracht. Ik heb de opleiding met veel plezier en enthousiasme gevolgd!” Aldus Esther van Laarhoven-Smits, senior Manager advisory services.

 

Natuurlijk zijn we trots en tevreden met de quote van Ester hierboven! Ook wij hebben veel geleerd van de samenwerking met EY en hebben de feedback verwerkt waarmee onze opleidingen ook weer verder groeien in bruikbaarheid en kwaliteit.

 

Ook in deze in-company training is een van de opdrachten uitgewerkt in overleg met een klant van EY wat resulteerde in een projectvoorstel dat bij die klant werd getoetst en geïmplementeerd! 


De opdracht komt er in het kort op neer dat door het periodiek vastleggen van project voortgang van grote complexe projecten het mogelijk bleek een programma portfolio van tientallen projecten bij een grote opdrachtgever te rangschikken naar de kans op budgetoverschrijdingen. Door de ranking en risico-score mee te nemen in het project audit proces kon er eerder worden ingegrepen bij projecten waarvan het algoritme aangaf dat daar een verhoogde overrun werd voorspeld.  Dat is de kracht van in-company opleidingen van DIKW Academy.

Bel mij