Programmeren in R voor data analyse

Locatie

Wattbaan 1, Nieuwegein

Aantal bijeenkomsten

3 lessen (Optioneel: 5 lessen)

Doorlooptijd

3 weken

Lesdag

Afhankelijk van je startdatum

Lestijden

09:30 – 16:30

Investering

€ 1785

Leg de basis in deze opleiding voor jouw toekomst in data science en verdiep je de statistische programmeertaal R!

R is een van de meest krachtige programmeertalen voor (advanced) data analyse, statistiek, modelleren en machine learning. Een onmisbare tool dus voor de ware Data Scientist! In deze meerdaagse data science cursus leer je de basis van R en Rstudio. Daarnaast leer je hoe je een dataset kunt analyseren in Rstudio. Hierbij volgen we alle essentiële stappen die nodig zijn om zelfstandig je eigen data te analyseren.

De cursus duurt 3 dagen, waarna er een mogelijkheid bestaat om tijdens 2 aanvullende dagen modellen te maken en je eigen dataset te analyseren onder begeleiding van een ervaren coach van DIKW.

Leerdoelstelling

  1. Je weg vinden op de R console
  2. De mogelijkheden ontdekken van de R Studio software
  3. R als vector rekenmachine
  4. Basis manipulatie van dataframes met dplyr

Programma

Je maakt kennis met R Studio, de commandline en de R programmeertaal. Daarnaast ga je werken met packages uit de CRAN en leer je meer over functies in R. 

R als vector reken machine, de kracht van dplyr. Eenvoudige databewerkingen met bestaande datasets in R (o.a. filteren, datasets joinen en selecties maken).

Inlezen van data, csv-bestanden, dataframes en database connecties.

Databewerkingen met dplyr.

Data pipelines met magrittr.

Oefeningen doen met data manipulatie in R.

Visualisatiemogelijkheden in R GGplot. 

Story telling met data. Hoe vertel je een verhaal met data?

– Grafieken maken in R met verschillende type data

Werken met GGplot2

Hoe kan je met grafieken je boodschap overbrengen?

Presentaties: vertel je verhaal met ondersteuning van data en grafieken.

Rmd, io-slides markdown en shiny apps. 

Wil jij werken met target variabelen en onafhankelijke variabelen? Wil je meer leren over lineaire regressie en beslisbomen in R? Wil je een eenvoudige simulatie kunnen maken met loops en functies? 

 

En wil jij met een coach antwoord vinden op de vraag: “Hoe geeft mijn data en analyse, het inzicht dat ik nodig heb voor de organisatie?” 

Neem dan contact op of laat je telefoonnummer achter om de optie van 5 dagen te bespreken. 

Docenten

Bel mij

Veelgestelde vragen

We hebben opleidingen van drie dagen tot een half jaar. De studiebelasting is zo gekozen dat je de opleiding naast je werk kunt doen. 

Dat wil zeggen dat je naast de opleidingsdag er vanuit moet gaan dat je nog één avond (3 uur) bezig bent met studeren of opdrachten maken.

Veel van de opleidingen bij DIKW Academy zijn praktisch ingestoken. Dat wil zeggen dat je hands-on aan de bak moet. Tools installeren, dingen uitzoeken en aan de praat krijgen. 

Algoritmes proberen, testen of dingen werken en of je snapt wat er gebeurt. 

 

Daarnaast is in veel opleidingen een praktijkcase die je uitvoert. Als je dat een beetje handig aanpakt zul je zien dat je die opdracht heel mooi kunt gebruiken om een eerste Minimal Viable Product (MVP) op het gebied van data science of data engineering kunt maken voor jouw opdrachtgever. Daarin willen mensen nogal eens erg enthousiast worden en er meer tijd in steken dan zo vooraf hadden gedacht. Maar wel met vaak een heel mooi resultaat.

De locatie van de DIKW Academy is:

Wattbaan 1
3439ML Nieuwegein

 

Onze academy is ingericht op hybride werken. Voor de leeromgeving niet ideaal, maar mocht het een keer net zo uitkomen, sluit je net zo makkelijk online aan. 

Ja. Wij hebben een eigen video conferencing service (Jitsi) en een e-learning platform (Moodle) waar al het materiaal beschikbaar is. 

Het helpt als je al ervaring hebt met bepaalde onderdelen van de opleiding. Bij de opleiding Certified Data Science Professional (CDSP) is het bijvoorbeeld handig als je je kennis van beschrijvende en toetsende statistiek hebt opgefrist, of als je al ervaring hebt in een scriptingtaal. Ook voor CDEP is er echter geen specifieke voorkennis nodig, maar het maakt het wel makkelijker. Bij jouw  inschrijving ontvang je een document waarin staat hoe je je optimaal kan voorbereiden op de opleiding.


Mocht je ergens over twijfelen,  mag je altijd contact met ons opnemen. 

Je hoeft geen eigen data te hebben om de praktijkopdracht uit te voeren. Ook met een dataset die online te vinden is kun je een mooie praktijkcase maken. De docent zal je begeleiden bij het zoeken naar een geschikte dataset.

Nee. Sinds 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar van de inkomstenbelasting. 

Neem dan even contact met ons op.