Marcel-Jan Krijgsman

Data Engineer | Docent DIKW Academy
Marcel-Jan Krijgsman

“The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool" 

Telefoon: +31303078742

Email: marcel-jan.krijgsman@dikw.com

Marcel-Jan volgde een HBO studie m.b.t. automatisering in de chemie. Vervolgens werkte hij als ICT’er en hield zich vooral bezig met het beheer van databases. Hij ging aan de slag als consultant en werkte als database beheerder bij verschillende organisaties, zoals ING, Rabobank en ONVZ. Uiteindelijk belandde hij bij DIKW.

Marcel-Jan is analytisch, communicatief sterk en houdt van het oplossen van de ‘puzzel’ voor de klant. Hij vindt het overbrengen van kennis erg leuk en daarom is hij ook docent van de DIKW Academy. Daar geeft hij de cursus CDEP. Hij is goed in agile werken, werkt resultaatgericht en is oplossingsgericht. De toegevoegde waarde voor de klant is dat Marcel-Jan altijd zorgt voor robuuste en structurele oplossing. Daarnaast denkt hij mee met de klant.

Bij klanten waar Marcel-Jan werkt gebruikt hij vaak de DIKW Accelerator, het model waar we uitleggen hoe organisaties met data waarde kunnen creëren. Dit wordt ook wel het ISRA model genoemd. De DIKW Accelerator gebruikte Marcel-Jan onder andere bij de klant Alfam. Voor DIKW neemt Marcel-Jan verschillende video’s op waar hij het enthousiasme voor het vakgebied over brengt. 

De wereld verandert en dat geldt ook voor de wereld van data engineering. Het beschikbaar maken van data wordt steeds belangrijker. Met de ruime kennis en expertise van Marcel-Jan zorgt hij ervoor dat de klant altijd de beste oplossing krijgt. 

Maak kennis met andere docenten

Hugo Koopmans Msc door marco — last modified 20-01-2022
Managing Partner & Chief Data Science | CTO Sensing Clues | Docent DIKW Academy
Jeroen Odijk door marco — last modified 11-01-2022
Senior Data Management Consultant | Docent DIKW Academy
Marcel-Jan Krijgsman door marco — last modified 11-01-2022
Data Engineer | Docent DIKW Academy