Advanced Regression voor data wetenschappers

Locatie

Wattbaan 1, Nieuwegein

Aantal bijeenkomsten

3 lessen

Doorlooptijd

3 weken

Lesdag

Vrijdag

Lestijden

09:30 – 16:30

Investering

€ 1785

Samen zorgen wij dat jij straks in staat bent om jouw datasets te analyseren en modelleren. Ongeacht welke data jij voor handen krijgt.

Advanced Regression Techniques

Regressie is een paraplu-term voor het toepassen van verschillende technieken om relaties te vinden in jouw dataset. Dus: het maken van modellen door middel van regressietechnieken. Hoewel het uitvoeren van een regressieanalyse vereenvoudigd is door de verdere ontwikkeling van software, betekent dit niet dat de onderliggende theorie niet meer relevant is.

Ook nu nog is het van belang dat jij weet waarom, wanneer en welke techniek het beste is voor jouw vraagstuk en de data die jij voorhanden hebt. Verder staat een regressieanalyse nooit op zichzelf. Zo kan het zijn dat er data ontbreekt of lijken de variabelen geen directe relatie te hebben. Het ontwikkelen van een gedegen model blijft lastig en vereist, nog steeds, de nodige kennis van statistiek, kansverdeling en programmeren.

Leerdoelstelling

Leren werken met verschillende soorten uitkomsten buiten de normaalverdeling. 

Leren werken met multi-leven modellen en non-lineaire verbanden. 

Leren hoe je een model moet beoordelen en die beoordeling kunt gebruiken om je model aan te passen. 

Leren hoe jij jouw model helder naar derden kunt presenteren. 

Al het bovenstaande uitvoeren in R. 

Programma

Welke verschillende soorten uitkomsten zijn er?

De exponentiële familie ontmoeten. 

Multi-level modellen – zoeken naar én implementeren van variatie. 

Splines: op zoek naar lineaire verbanden. 

Penalization & Overfitting: selecteren van de meest optimale combinatie van X en Y. 

Calibratie/validatie: hoe beoordeel je jouw model?

Presentatie: hoe zorg je ervoor dat je model geen black-box is? 

*Het is handig als je je kennis van beschrijvende en toetsende statistiek hebt opgefrist en als je ervaring hebt in een scriptingtaal, alvorens je deze cursus begint. 

Docent

Bel mij

Veelgestelde vragen

We hebben opleidingen van drie dagen tot een half jaar. De studiebelasting is zo gekozen dat je de opleiding naast je werk kunt doen. 

Dat wil zeggen dat je naast de opleidingsdag er vanuit moet gaan dat je nog één avond (3 uur) bezig bent met studeren of opdrachten maken.

Veel van de opleidingen bij DIKW Academy zijn praktisch ingestoken. Dat wil zeggen dat je hands-on aan de bak moet. Tools installeren, dingen uitzoeken en aan de praat krijgen. 

Algoritmes proberen, testen of dingen werken en of je snapt wat er gebeurt. 

 

Daarnaast is in veel opleidingen een praktijkcase die je uitvoert. Als je dat een beetje handig aanpakt zul je zien dat je die opdracht heel mooi kunt gebruiken om een eerste Minimal Viable Product (MVP) op het gebied van data science of data engineering kunt maken voor jouw opdrachtgever. Daarin willen mensen nogal eens erg enthousiast worden en er meer tijd in steken dan zo vooraf hadden gedacht. Maar wel met vaak een heel mooi resultaat.

De locatie van de DIKW Academy is:

Wattbaan 1
3439ML Nieuwegein

 

Onze academy is ingericht op hybride werken. Voor de leeromgeving niet ideaal, maar mocht het een keer net zo uitkomen, sluit je net zo makkelijk online aan. 

Ja. Wij hebben een eigen video conferencing service (Jitsi) en een e-learning platform (Moodle) waar al het materiaal beschikbaar is. 

Het helpt als je al ervaring hebt met bepaalde onderdelen van de opleiding. Bij de opleiding Certified Data Science Professional (CDSP) is het bijvoorbeeld handig als je je kennis van beschrijvende en toetsende statistiek hebt opgefrist, of als je al ervaring hebt in een scriptingtaal. Ook voor CDEP is er echter geen specifieke voorkennis nodig, maar het maakt het wel makkelijker. Bij jouw  inschrijving ontvang je een document waarin staat hoe je je optimaal kan voorbereiden op de opleiding.


Mocht je ergens over twijfelen,  mag je altijd contact met ons opnemen. 

Je hoeft geen eigen data te hebben om de praktijkopdracht uit te voeren. Ook met een dataset die online te vinden is kun je een mooie praktijkcase maken. De docent zal je begeleiden bij het zoeken naar een geschikte dataset.

Nee. Sinds 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar van de inkomstenbelasting. 

Neem dan even contact met ons op.